Kembara Puteri Rawija ~ dari Tinta Digital Al-Labuani: 2014

Tuesday, June 24, 2014

Birthday Wathiqah

Hari ni, di kesempatan ini, sebelum NAA balik rumah, NAA nak update khas untuk adik bongsu NAA!

SELAMAT HARI LAHIR

Dah genap lapan (8) tahun umur Wathiqah. Sekarang tengah belajar di Sekolah Kebangsaan Bukit Kalam dan Sekolah Rendah Agama Islam Nurul Hidayah, Kg Layang-layangan dalam Darjah Dua.

NAA dan Wathiqah, ni gambar dia masih tadika

Kalau tak silap gambar ni Wathiqah dah Darjah 1
Haa... Dua gambar ni NAA ambil dalam laptop ni. Rasanya caption tu tak salah. Sebab masa Wathiqah tadika, diberi kelonggaran untuk keluar tidak bertudung. Semenjak dia darjah satu, dah kena pakai tudung macam kakak-kakak dia yang lain. Rindu dengan adik comel ni, dia di Labuan, NAA di Selangor-Kuala Lumpur.

Semoga Wathiqah membesar jadi anak yang solehah, kuat, pintar, menyenangkan hati keluarga. Belajar rajin-rajin supaya sudah besar nanti jadi hebat. Lebih hebat dari kakak-kakak yang lain. Sayang dan rindu Wathiqah selalu walau kita berjauhan.
Selamat Hari Lahir...

Ulangtahun kelahiran ke 8 tahun!
Seronoknya Wathiqah dapat makan di MarryBrown (MB)...

Nanti Hari Raya kakak balik Labuan...

Love,
Kakak Puteri & Abang Aiman
Kenangan kami bertiga di KLIA

Monday, June 23, 2014

Princess si Sugar Glider

Jiwa dah mula merindu si manja yang seekor ni... Nama dia Princess, umur 3 tahun. Dia suka makan chicken protein. Senang je nak manja. Masih teringat moment masa duduk bilik sewa rumah kedai kat Setapak... NAA lepaskan dia di bilik nak main, dia pula ajak main chak-chak. Lari pergi belakang almari, NAA chak dan ambil dia. Lepas tu dia lari ke belakang almari lagi ulang-ulang sampailah NAA penat, biarkan je dia. Agaknya dia tunggu NAA tak datang, dia keluar balik tengok NAA. Comel sangat muka dia yang bulat tu. NAA tau kalau lepas kat bilik, dia tak akan lari keluar pun. Princess budak baik. 
Princess
NAA bahasakan diri NAA sebagai umi bila dengan Sugar Glider ni. Abg Aiman pula, abi. Seronok pelihara anak-anak bulus ni. Tapi kalau kita dah mula tak banyak masa dengan dia, kasihan kan. Kesian sangat-sangat bila dia perlukan teman untuk bermain dengan dia.


Princess makan honey dew, rindunya wajah kusyuk makan buah ni
Bukan tak sayang, tapi kerana sayang lah NAA biarkan dia bersama teman baru. Harap-harap lepas ni dia happy sebab dapat husby baru. Harap-harap serasi dengan persekitaran baru. Bila lah lagi dapat tengok dia lagi. NAA bakal bernikah nanti, Princess tak dapat tengok abi dan umi dia dah halal. Bukan dia sahaja. Adik-beradik angkat dia yang lain seperti Conan dan Sherry yang dah kembali pada Pencipta serta Nicky bekas husby Princess yang bakal dijual akan datang. NAA dah tak mampu nak jaga Adult Suggies sebab masing-masing dah tak ada pasangan. Perangai masing-masing pun dah mula berubah semenjak Conan dan Sherry tiada. Semua corak bahagia berubah semenjak kedua-dua pengerat hubungan itu meninggalkan umi, abi, adik-beradiknya, dan dunia. Sakit sebenarnya untuk dikenang.

Hadiah perpisahan dari Princess, kuku yang tajam belum potong berpaut kat tangan.
Kalau ada rezeki, nak lawat Princess kat Bentong, Pahang. Jauhnya Princess merantau. Umi rindu Princess walau baru sehari kita terpisah. Patut la masa umi jenguk tengahari tu, Princess tunggu umi kat pintu cage walaupun Princess dah mula takut dengan umi sebab umi dah lama tak main dengan Princess. Rupa-rupanya itu tanda-tanda Princess nak berpisah dengan umi. Tiba-tiba pula ada orang contact umi nak beli Princess. Umi mula-mula buat layan tak layan je sebab orang selalu tak nak beli SG umur 3 tahun. Tapi rupa-rupanya dia serius. Dan umi serius terkejut sebab dia orang Pahang. Jauhnya dia nak bawa anak umi pergi. Baru umi sedar, terpisah hidup berbeza rasanya dari terpisah mati. Dan lebih sedih jika berpisah hidup tu tak dapat berjumpa atas dasar jarak. Terpisah mati kita dah tahu hakikatnya dia dah kembali kepada Pencipta, sedangkan terpisah hidup, kita tidak pasti apa takdir yang mendatang.
Love,
~umi & abi~

Tuesday, June 17, 2014

Stok Raya Sampai!!!

Assalamu'alaikum reader!

NAA nak cerita sikit ni. Stok Raya dah sampai office!!! Nampaknya dah mula nak busy la minggu ni ye nak launch new stock for Aidilfitri.

Haaa... Ni sebahagian je, dah penuh depan lift.

Oh, ya! Ada juga stok raya yang dah launch tau.

Ni dia:

Figura Lace Shawl
Figura Lace Shawl ni ada 12 jenis. Tengok warna sama je kan. Tapi yang membezakan tu lace shawl. Klik gambar untuk lebih jelas. Kalau nak jelas lagi, contact NAA. Heee...

Figura Lace Shawl
Size: 200cm x 55cm
Material: Chiffon
Price: RM42

Ada A-Line Skirt juga tau.


A-Line Skirt
Price: RM55
Size Availability: Pink - M & L; Blue - M only
Material: Stretchable Textured Lycra
Waist:Full Elastic

Size:
M fits up to size 28 to 34 inch
L fits up to size 34 to 38 inch

Length:
M 42 inch from waist to bottom
L 44 inch from waist to bottom



Haa... Kalau korang nak beli, just contact NAA je.
WhatsApp: 018 - 326 4491 (available for whatsapp and wechat only, sms and call not available)
SMS: 013 - 864 3907

Monday, June 16, 2014

Posting Pertama Tahun 2014

Assalamu'alaikum U oollsssssss!!!!

Hahaha... Kenapa NAA dah nak start merapu ni?

NAA sekarang dah habis belajar tau, dah tamat praktikal bulan Februari 2014. Tunggu nak graduate je, tahun depan kot. Woopppsss! Lamanya... Maklumlah, SIIUC kannn...

Sekarang NAA kerja tetap dah. Kat company tempat NAA praktikal dulu. Office kat Setapak, Kuala Lumpur. Kerja sebagai Website Administration. Tu nama jawatan la, tapi bila tanya buat apa, NAA tau jawab kerja jaga website, Facebook and WhatsApp company je. Sebab main tugas memang itu pun. Tapi macam-macam juga tau buat dalam tu. Macam kerja sales marketing pun ada, kerani pun ada kot. Hahahaha... Staff kat sini tak ramai, tu yang best! Tak payah serabut sangat nak ramai-ramai staff, bukan senang nak perangai sekepala. Dah tu, staff yang jadi patner NAA kerja kat sini pula memang rakan se-kolej NAA sendiri, se-fakulti, tapi lain bidang. NAA Sains Komputer, dia E-Dagang. Haaa... NAA tarik dia kerja dengan kitorang pun sebab memang sesuai dengan bidang dia tu.

How about Abang Aiman?
Dia pula kerja yang berbeza dengan bidang dia. Hehehehe... Kerja sebagai Recovery Officer kat Setapak juga. Tapi dia kat Sri Rampai, NAA pula kat Taman Medan.

Tempat tinggal NAA pula tak jauh dari rumah saudara-mara Abg Aiman. So, senang nak ulang-alik kerja sama-sama. Hulu Langat-Setapak.

Okay lah, waktu kerja NAA dah habis ni. Habis kisah kat sini lah untuk hari ni. Saja nak mula blogging. Entah bila lagi NAA sambung. Hahaha... Tiga tahun NAA jarang jenguk blog ni semenajak jumpa coding programming. Hakhakhakhak...

Insya-Allah NAA rajin-rajin nanti NAA update la merapu-rapu kat blog ni lagi. Heeeee...

Dah makin jauh beza umur NAA dengan zaman blogging dulu. Zaman sekolah rajin nak blogging, merapu-raban la kat blog ni bercerita pasal sekolah dan hidup. Macam-macam. Kalau baca semula, rasa kelakar. Banyak kenangan yang sempat dicatat dalam blog ni. Al-maklumlah, tak minat tulis diari. Dah lebih kurang 7 tahun berkecimpung dalam dunia blog ni, entah berapa kali tukar laman baru dah...

Erk... Agaknya ada cara penulisan yang dah berubah juga kan. Agak kurau sikit. Hikhikhik... Mentang-mentang la duk KL. It's okay, balik Labuan still tau cakap Labuan tau.

Ok...ok... Ni dah over dah. Tadi kata dah habis waktu kerja. Ye, memang dah habis. Nak sudah la ni... Tataaaaa...

Assalamu'alaikum dan semoga bertemu lagi...

Gambar-gambar tak ada, banyak letak dalam smartphone. Hihihihi...