Friday, October 4, 2013

Kenangan itu, manis menjauh, pahit mendampingi...

Assalamu'alaikum semua...

Malam ni terdetik nak jenguk blog kesayangan ni sambil-sambil dengar lagu yang melekat kat sini. Ada idea nak tukar html code lagu ni. Lagu ni buat stuck loading blog la... Kalau guna line wi-fi / unifi / streamyx or so on, memang tak terasa. Tapi yang guna broadband, confirm terasa. Huhuhu...

Rindu la dengan blog ni. Rindu zaman blogging dulu. Taip bukan main laju lagi kan mengarang kisah. NAA aktif dengan blog masa sekolah menengah hingga habis SPM. Tapi sejak masuk kolej ni, blog jarang dah jenguk. Penangan kehidupan di kolej la ni. Dengan assignmentnya, presentationnya. Macam-macamlah. Tapi bukan tak ada masa terluang. Ada... NAA je tak jenguk blog bila mana ada perkara lain pula yang NAA dahulukan.

NAA sekarang dalam minggu final exam. Dah tahun akhir. Semester hadapan dah praktikal. Sekejap je kan tiga tahun tu berlalu. Dalam tempoh tiga tahun tu juga la blog ni terabai, posting pun sikit je, tu pun kalau sempat buat entri. Yang banyak NAA buat, posting kat status Facebook je. Tu pun tak lah panjang macam entri-entri NAA dulu zaman sekolah. Entah siapa la yang rajin baca entri merapu NAA dulu ye...

NAA suka menulis... NAA juga penulis... Banyak perkara NAA nak tulis. Pasal kawan-kawan, teman istimewa, kenangan, projek, pensyarah, dan banyak lagi... Tapi NAA tak ada masa buat semua tu. NAA sibukkan perkara lain. Tambahan pula bila NAA bertemu coding, perkara lain terus NAA abaikan.

NAA dah habis menghadapi presentation Final Year Project 2. Sistem yang NAA buat kelihatannya diterima. NAA syukur sangat bila NAA berhasil melepasi halangan terbesar yang kami rasakan untuk menghabiskan diploma ni. Benarlah bila kita yakin kita mampu, kita akan mampu melakukannya...
___________________________________________

Sebenarnya NAA just nak luah sesuatu yang memberatkan semangat jantung nak pam darah ni ha....

Tadi, bila NAA scroll news feed di Facebook, NAA ternampak gambar someone yang meninggalkan kenangan yang sentiasa mengulang tayang di layar minda NAA. NAA nak singkirkan dia dari kenangan kerana kenangan yang dikenang itu bakal mengundang sakit hati. Tambah sakit hati bila tiada kata-kata maaf, malah ego yang diberi. "Dan sakitnya hati bila dah add aku as friend di Facebook tu, buat macam tak pernah kenal aku pula kan." Apa ntah salah NAA dia buat macam tu. Menyesal NAA cari dia dulu. Lelaki kalau dah ego macam tu, berkira-kira juga nak tarik balik kemaafan atas apa yang dia pernah lakukan sebelum kami kenal rapat dulu. Tapi, jap lagi buruk siku pula NAA kalau tarik balik kemaafan tu kan. Hahaha... Terasa juga nak tanya dia kenapa dia buat macam tu kat NAA, tapi bila mengenangkan balik sikap dia, malaslah.  Lagipun, Abg Aiman kan ada. Apa nak kisah...

Tu je mampu luahkan. Kenangan itu sebenarnya indah, manis, membahagiakan. Tapi menjadi musnah, pahit, dan menyakitkan bila watak dalam kenangan itu sendiri mengasingkan NAA dari jalinan persahabatan tu.

No comments:

Post a Comment

Ulasan yang anda hantar akan menunggu masa untuk diapprove oleh penulis...
Harap maklum...