Kembara Puteri Rawija ~ dari Tinta Digital Al-Labuani: 10/1/10 - 11/1/10

Friday, October 29, 2010

~~~Teka Teki Dik Rizki~~~




Entri contest kali ini aku create simple ja. Hehehe...(tak pandai lepas nak gelak)

Pertama: Aku nak tag dulu someone. Iaitu Norgadis Labuan.

Kedua: Barulah aku jawab soalan contest ni.

Soalannya:
Teka benda dan jumlahnya....
Benda: Belon
Jumlahnya: 22

Mudah saja contest ni...

Tarikh tutup pada 04/11/2010 jam 4:11pm.

Nak join, click di sini.

Contest: HADIAH PERCUMA BANTAL PANAS EDISI TERHAD



Apa pula entri si Thirah kali ni... hahaha...
Contest juga bah ni...

Kalau korang nak Bantal Panas percuma, try la join contest ni.
Syaratnya mudah saja:
1. Daftar sebagai follower blog Bantal Panas @ Tunku Moden.
2. Buat satu entry berkenaan giveaway ni (WAJIB tapi ikut kreativiti korang la)
3. Letakkan banner di entry dan di sidebar serta dilinkkan ke entry contest tu
4. Masukkan URL blog Bantal Panas @ Tunku Moden ke dalam bloglist you all
5. Dah siap semua, sila tinggalkan follower id dan URL entry you all kat kotak komen

*PEMENANG AKAN DITENTUKAN BERDASARKAN UNDIAN.
*hadiah termasuklah full complete set bantal panas edisi terhad + charger
*bantal panas ini adalah edisi terhad dan belum terdapat lagi di pasaran.
*hadiah akan dihantar terus kepada pemenang dan delivery cost adalah PERCUMA!!!
 
CEPAT-CEPAT JOIN!!!
Tarikh tutup pada 10 November 2010

Nak join, click di sini.

1st Lucky Draw by Atie Aizam



Apa ni???

Hahahaha... takkan tak faham lagi kot. Contest la... apa lagi... =D
Ha,,, contest kali ini siap ada tag, lagi. Dan aku di-tag-ged oleh ibu aku sendiri, Norgadis Labuan. Hehehe... Thanks ibu...

Yang ini apa pula?

Ha,,, yang ini hadiahnya (agaknya la...kehkehkeh).
Laptop Accessories
Ada 10 barang dalam box ni termasuk mouse (bukan tikus...tapi tetikus =p),
cable lock dan sebagainya... :)

Apa tunggu lagi? Jom la join cepat sementara kesempatan masih ada... =)

Syarat-syaratnya senang saja...

1. Anda mesti seorang blogger
2. Anda mesti merupakan follower atieaizam.blogspot.com
3. Anda mesti mempunyai alamat di Malaysia
4. Buat entry bertajuk: 1st Lucky Draw by Atie Aizam
5. Mesti letak banner 1st Lucky Draw tu kat entry anda dan linkkan ke blog Atie Aizam
6. Kat sidebar pun, jangan lupa letak banner ni dan perlu linkkan juga.
7. Tinggalkan link entry anda di komen box entry di sini
8. Tag seorang kawan anda atau lebih terpulang, pada anda

Tarikh Tutup: 30 November 2010

Mudah saja kan...

Oh, ya! Ada pesan dari penganjur contest ni:

"Bila2 masa saje atie akan mencabut nama
di dalam senarai yang ada untuk memenangi hadiah sampingan..

jika dalam tempoh 3 jam dari cabutan dibuat
si pemenang tidak mengesahkan dirinya
di post Lucky Draw Hadiah Sampingan,

hadiah tersebut dengan sendirinya terbatal..
takde rayu merayu yer hikhik..
hadiah akan diberikan 2 hari selepas 30hb Nov 2010 juga.."

Tunggu apa lagi... Join lah segera... Hanya masuk link di sini.

Adeh... hampir terlupa... Aku nak tag siapa ya... =D

Mereka yang aku tag :
Mie Syima, Akil, Sophee.Lz.

Ok. Done...

Thursday, October 21, 2010

Dugaan...

YA ALLAH! HAMBA-MU INI TIDAK MENGERTI AKAN APA YANG TELAH TERJADI...

KEPALAKU TERASA SAKIT... BERDENYUT-DENYUT... PENING... DUGAAN APAKAH YANG KAU BERIKAN INI YA ALLAH!!!

bERIKANLAH AKU KECEKALAN UNTUK MENGHADAPI SEGALA DUGAAN-MU...

Wednesday, October 13, 2010

Insya-Allah by Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x

Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah 2x
Insya Allah you`ll find your way

KERAMAT SANGATKAH TARIKH 10/10/10 NI???????!!!!!!!!!!

Kepada pembaca yang rajin membaca entri blog aku yang sudah sekian lama tidak beredit ini, aku ucapkan terima kasih.

Persoalan aku disini, KERAMAT SANGATKAH TARIKH 10/10/10 NI?!

Pada 8 Oktober, petang (Jumaat), aku mengikuti kursus Adobe Photoshop CS3 bersama pelajar dari UMSKAL...Yang hadri, budak-budak Mutiara juga termasuk aku dan kembar aku (adik aku yang tingkatan 1, Nuratikah Nazurah) Macam taklah susah sangat guna Adobe Photoshop tu...
Malamnya, 8 hingga 10 Oktober (Jumaat hingga Ahad) aku hadiri kursus penulisan novel bersama Resmanshah.Yang ini khusus untuk ahli PERWILA dan beberapa orang luar. Aku hadir bersama ibu aku, Norgadis Labuan. Empat orang pelajar 4 Hibiscus SMK Mutiara yang merupakan antara peserta bengkel penulisan novel ketika PERWILA datang ke sekolah-sekolah hari tu pun turut datang.
Pada tarikh yang sama, 8 hingga 10 Oktober juga merupakan hari pernikahan, malam berinai, berusah (gotong-royong untuk kenduri kahwin) dan hari persandingan sepupu aku.

Persoalan utamanya, tarikh 10 Oktober 2010 tu. Tarikh tu berlaku kemalangan ngeri seperti kejadian kemalangan bas dan entah lah apa. Aku tak pasti. Pada tarikh yang sama, sekitar jam 5.30 pagi, aku kehilangan seorang sahabat yang baik untuk aku. Dia pergi menghadap Ilahi... sedang pada malam sebelumnya, dia sempat mengatakan rindu padaku. Aku bingung. Pertanyaan terakhirku sehingga kini tiada berbalas. Malam tu aku bertanya kenapa dia rindu aku. Namun, dia tidak membalas apa-apa. Hilang begitu sahaja. Keesokan harinya, aku mendapat tahu dengan sendiri bahawa dia sudah tiada. Ya ALLAH...!

Beberapa hari sebelum dia pergi, dia sempat berpesan dan memberitahu aku bahawa hayatnya tidak panjang. Paling tidak, bertahan hanya sebulan. Dia menghidap penyakit. Dan dia rahsiakan penyakitnya daripada pengetahuan orang lain. Namun tidak pada aku. Pada waktu itu dia seperti sudah kehilangan semangat untuk hidup disebabkan dugaan yang dia terima. Ya Allah, kau tamatkanlah penderitaan jiwanya! Tempatkanlah dia bersama golongan orang-orang yang baik. Aku bagaikan tidak percaya, begitu cepat dia pergi. Dia pernah mencintai aku... Namun line-nya waktu tu dipotong oleh orang lain. Apabila tidak line menghalang dihadapan aku, dia tidak membuat sebarang tindakan walau sudah disarankan oleh abang angkatku. Sekarang, dia pergi dengan meninggalkan pelbagai tanda-tanya di mindaku. Aku tidak sangka segalanya sudah terlambat...

Pabila sahabat yang selalu ada untuk kita sudah pergi menghadap Ilahi, barulah kita sedar bahawa dia penting untuk kita... Baru ku sadari hakikat itu...

Al-Fatihah buat Eijoy @ Izazul @ _teruna_sepi_... Semoga rohnya disisi rahmat Allah Yang Maha Esa. Eijoy... seandainya kau tahu, Putri amat merinduimu. Kau sahabat yang baik yang pernah Putri temui. Belum sempat kita bertemu, kau kini telah pergi meninggalkan kami semua...



(Dengarkan lagu ini di youtube menerusi link ini)

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

Ya Allah, tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati